Sujuvaa yhteistyötä
Keittopäivistä on nyt tullut perinne. Tarkkaa aikataulua ei ole laadittu, mutta ajatuksena on kokoontua porukalla pöytien ääreen noin kerran kuukaudessa.
– On kiva kokoontua yhteen ja vaihtaa kuulumisia lounaan merkeissä. Kaikki odottavat innolla keittopäiviä ja muita tapahtumia, kertoo palveluesihenkilö Janne Tillonen ja jatkaa:
– Yhteistyö ei suju, jos työkaverien kanssa ei viihdy. Meillä on täällä hyvä porukka, jonka kanssa voi puhua mistä tahansa. Olen itse ollut täällä kaksi ja puoli vuotta. Kun aloitin, meitä oli Antin lisäksi vain kaksi. Nyt meitä on viisi, ja kaikki ovat sopeutuneet ryhmään tosi hyvin.
Keittolounaat eivät ole Coorin työntekijöiden ainoa yhteinen hetki, vaan he pitävät huolen siitä, että pieniä yhteisiä hetkiä kertyy monta päivässä.
– Huolehdin siitä, että meillä on aamulla töihin tullessa kahvia ja ehkä vähän voileipiä. Siitä on tullut rauhallinen hetki, jolloin voimme turista ja jakaa päivän työtehtävät, Antti sanoo.
Hän on vakuuttunut siitä, että työtyytyväisyyttä ja yhteishenkeä voi lisätä juuri aamukahvin kaltaisilla pienillä mutta tärkeillä asioilla.
– Se auttaa, jos esihenkilöt ovat aktiivisia. Olemmekin yrittäneet keksiä erilaisia tapoja luoda yhteishenkeä ja pitää hauskaa pikkurahalla. Olemme pelanneet minigolfia, ja joskus perjantaisin grillaamme yhdessä makkaraa, Antti kertoo ja jatkaa:
Keittoa syödessä tai makkaraa grillatessa unohdetaan tittelit, ja kaikki työntekijät voivat olla omana itsenään.
– Jos töihin lähteminen tuottaa aamuisin tuskaa, silloin on luultavasti väärässä työssä. Yhteistyötä tekemällä ja ihmisiin tutustumalla työkaverit muuttuvat läheisemmiksi. Työn ilo syntyy automaattisesti silloin, kun työssä on hauskaa, Antti toteaa.